Recepti iesaka Sandra Ošiņa sadarbībā ar Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komandu, iedesmojot festivāla laikā notiekošajam sālīto gurķu konkursam.
Produktu daudzums paredzēts 1 l burkai.
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
9 gurķi3 ķploku daiviņas mārrutka lapa, plaukstas lielumā mārrutka saknes gabals dilles ar ziediem un kātiem2 ozola lapas5 ķiršu lapas5 upeņu lapas SĀLĪJUMAM:500 mlūdens, uzvārīts1 ĒKsāls1 TKcukurs1 TKetiķis 9%
Pagatavošana
1
Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus.
2
Traukā liek gurķus pamīšus ar sagrieztām dillēm, ozolu, ķiršu, upeņu un mārrutku lapām, nomizotām ķiploku daiviņām un mārrutka saknes gabaliņu.
3
Uzvāra ūdeni, iejauc cukuru, sāli un etiķi. Sālījumu pārlej gurķiem. Pārliek ar vāku vai slogu.
4
Ļauj gurķiem vienu līdz divas dienas ieskābt siltumā. Var sākt ēst jau nākamajā dienā. Kad garša šķiet laba, gurķus liek ledusskapī, kur tos var uzglabāt ilgāku laiku.
Lai labi garšo!
Mazkaloriju ēdieniSvaigēšanaĒdieni vegāniemSkābēšanaDillesEtiķisGurķiMazsālīti gurķiMārrutkiUpenesĶiplokiŪdensSālīšana un mazsālīšanaPasniegt nākamajā dienāGavēņa laika ēdieniOzola lapas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit