Rudens zacenīte konservēšana - 5
Foto: Privātais arhīvs
Sulīgi sezonas dārzeņi un aromātiski zaļumi, savārīti un pildīti burciņās, ziemā būs gan garda piedeva pie dažādiem pamatēdieniem, gan garšos lieliski arī uz maizes šķēles. Recepti iesaka Līga Bajāre.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 sīpoli3 kabači2 ķiploku galviņas1 TKpiparu maisījums1 jauno burkānu bunte2 lieli tomāti8 ĒKetiķis4 ĒKsāls8 ĒKcukurs1 glāzerapšu eļļa1 bunte diļļu1 pētersīļu bunte1 saujalupstāja lapas pēc garšasčili pipars

Pagatavošana

1

Dārzeņus griež 0.5-1 cm biezās šķēlēs. Zaļumus sasmalcina, tomātus noblanšē.

2

Sakarsē pannu, ielej pusi no eļļas, liek iekšā sīpolus un ķiplokus, pēc 2 minūtēm pievieno burkānus, vēl pēc minūtes zaļumus, tomātus, garšvielas, tomātu mērci un atlikušo eļļu. Pasautē 5 minūtes, tad liek iekšā kabačus un sautē ~20 minūtes.

3

Pielej etiķi, iemaisa un nogriež uguni. Karstus salātus liek sterilizētās burciņās un aizvāko. Burkas apgriež un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!