Foto: Publicitātes foto
Gardie plaucētās mīklas kārumi, kas tiek pildīti ar bagātīgu sviesta krēmu un apklāti ar šokolādes glazūru, nāk no Francijas. Eklērus iecienījuši kā pieaugušie, tā bērni, tādēļ šī deserta pagatavošana un baudīšana pēc vakariņām palutinās ikvienu saldummīli. Klasiskajiem eklēriem ir šokolādes un vaniļas garša, tomēr populāras kļūst arī citas garšu variācijas – tumšās šokolādes vietā izmanto balto, bet krēma pildījumos sastopamas arī ogu, augļu un riekstu garšas."Rimi" gardēde Liene Zemīte iesaka pārbaudītu recepti.
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:125 mlūdens125 mlpiens100 gsviests5 gsāls5 gcukurs140 gmilti5 olas GLAZŪRAI:20 gvīnogu kauliņu eļļa150 gtumšā šokolāde ogas dekoram SVIESTA KRĒMAM:500 mlpiens100 gcukurs80 golu dzeltenumi120 gkukurūzas ciete200 gtumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Gatavo eklēru mīklu. Katliņā uz vidējas uguns lej un karsē ūdeni, pienu, sviestu, sāli un cukuru. Ar koka karoti maisa, lai nepiedeg.

2

Kad šķidrums sāk vārīties, ātri tam pievieno miltus un ļoti strauji maisa, kamēr rodas viendabīga masa.

3

Tad mīklu liek bļodā un ar mikseri pa vienai ieputo olas, kamēr veidojas spīdīga, krēmīga masa. Konsistencei jābūt tik stingrai, lai to varētu izspiest caur konditorejas maisiņu un masa neizplūstu.

4

Uz pannas klāj pergamentu un izspiež garenas formas eklērus, atstājot atstarpi, jo eklēri cepšanās laikā pūtīsies.

5

Tad pannu ar eklēriem liek iepriekš sakarsētā krāsnī 160 grādos aptuveni 45 minūtes, kamēr eklēri kļūst zeltaini brūni. Kad tie gatavi, eklērus atdzesē.

6

Tumšā krēma pagatavošana. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un kukurūzas cieti. Karsē pienu. Karstā pienā lej olu dzeltenumu masu un, strauji maisot, karsē, kamēr krēms sāk biezēt. Noņem no uguns, samaisa un iemaisa tumšo šokolādi. Tad to samaisītu un atdzesētu pilda eklēros.

7

Glazūrai ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno eļļu, samaisa un glazē eklērus. Dekoram izmanto ogas, pistācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!