Foto: Privātais arhīvs

"Gribu padalīties ar recepti, ko izmēģināju un neesmu vīlusies – marinētas sēnes ar citronu bez pasterizēšanas. Šodien atvērām pirmo burciņu no pagājušā gada krājumiem. Super garšīgs rezultāts!" tā savu recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Svetlana Umnagina.

40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgsēnes200 mlūdens0.5 ĒKsāls3 ĒKcukurs citronu sula

Pagatavošana

1

Sēnes notīra, noskalo, sagriež gabaliņos un liek katlā. Izspiež sulu no viena liela vai diviem maziem citroniem, pievieno katla saturam.

2

Visu pārlej ar ūdeni, pieliek sāli, cukuru, apmaisa un karsē. Kad šķidrums sāk burbuļot, uz vidēji lielas liesmas vāra sēnes 15-20 minūtes.

3

Pilda sterilizētās burkās, aizvāko, apgāž, sasedz un atdzesē.

Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!