Foto: DELFI
Viesojoties Azerbaidžānā, kādā Baku restorānā baudīju krēmīgu sarkano pupiņu pastēti. To var zieķēt lavašā, uz maizes vai vienkārši piekost pie grilētiem dārzeņiem.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 glāzessarkanās pupiņas100 gvalrieksti2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpoli pēc garšaseļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Ja pastēti plānots gatavot vakarā, tad no rīta pupiņas aplej ar aukstu ūdeni un ļauj tām izmirkt. Vakarā tās aplej ar svaigu ūdeni un novāra. Izteiksmīgākai garšai var pievienot lauru lapu, ko pirms malšanas gan jāizņem ārā.

2

Tikmēr sagriež sīpolu un eļļā to uz pannas apcep.

3

Novārītās pupiņas ar ķiploka daiviņām un sīpoliem izmaļ caur gaļasmašīnu vai masu sablendē.

4

Grieķu riekstus uz pannas apgrauzdē. Ņem vērā, ka eļļa nav nepieciešama! Sasmalcina tos ar nazi un pievieno pupiņu masai.

5

Pēc garšas liek sāli, piparus, eļļu. Pastēti ledusskapī var uzglabāt apmēram četras dienas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!