7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 glāzessarkanās pupiņas100 gvalrieksti2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpoli pēc garšaseļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Ja pastēti plānots gatavot vakarā, tad no rīta pupiņas aplej ar aukstu ūdeni un ļauj tām izmirkt. Vakarā tās aplej ar svaigu ūdeni un novāra. Izteiksmīgākai garšai var pievienot lauru lapu, ko pirms malšanas gan jāizņem ārā.
2
Tikmēr sagriež sīpolu un eļļā to uz pannas apcep.
3
Novārītās pupiņas ar ķiploka daiviņām un sīpoliem izmaļ caur gaļasmašīnu vai masu sablendē.
4
Grieķu riekstus uz pannas apgrauzdē. Ņem vērā, ka eļļa nav nepieciešama! Sasmalcina tos ar nazi un pievieno pupiņu masai.
5
Pēc garšas liek sāli, piparus, eļļu. Pastēti ledusskapī var uzglabāt apmēram četras dienas.
Lai labi garšo!
Piknika ēdienu receptesDārzeņu un sēņu uzkodasEļļaPipariPupiņasĶiplokiSīpoliGavēņa laika ēdieniValriekstisalsPastētes, sviests un smēriņi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit