Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Lielā bļodā sakuļ olas ar brūno cukuru un vaniļu.
Katliņā izkarsē medu ar sodu, visu laiku maisot, līdz rodas zeltaini brūnas putas. Ir jāuzmanās, lai masa neiet pāri katliņa malām, jo tā ir verdoša un ļoti puto.
Pakāpeniski pievieno medus putas olu maisījumam bļodā un kuļ, līdz masa ir viendabīga.
Nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno un iekuļ ne varāk kā četras tases miltu, tā, lai veidojas ne pārāk cieta mīkla, kas pēc konsistences līdzinās aukstam riekstu sviestam.
Ar silikona lāpstiņu vai slapjām rokām vienmērīgi uzziež mīklu uz cepamā papīra cik vien plānā kārtā iespējams.
*Ērtības labad es iesaku uz papīriem iepriekš ar zīmuli sazīmēt apļus - katrai kūkas kārtai uz atsevišķas cepamā papīra loksnes. Jo vairāk kārtu izdosies izcept, jo kūka būs gardāka.
Gatavo krēmu. Citronam norīvē miziņu – ja augļi ir nelieli, tad jānorīvē divi citroni. Ļoti labi samaisa (sakuļ, nevis saputo) cukuru ar iebiezināto pienu, skābo krējumu un citrona miziņu.
Cep tortes plāksnes. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija. Cep katru kārtu plāksni atsevišķi aptuveni 5-8 minūtes, atkarībā no mīklas kārtas biezuma un lieluma, līdz kamēr mīklas plāksne ir zeltaini brūna un trausla.
Kārto kūku. Mīklas plāksnes ir jācep un kūka jākārto vienlaikus, kamēr plāksnes ir vēl siltas un nule kā izceltas no krāsns. Uz piemērota lieluma šķīvja vai paplātes liek mīklas plāksni, pārziež to ar krēmu, tad virsu liek nākamo plāksni, pārziež ar krēmu, tā turpinot, līdz izmantota visa mīkla. Pēdējai ir jābūt krēma kārtai. Savukārt pēdējo cepienu rezervē drupačām.
Kad visas kārtas saliktas, ar nazi aplīdzina kūkas malas un no pēdējās mīklas plāksnes veido drupačas, saberžot to ar rokām vai sasmalcinot virtuves kombainā. Ar drumstalām pārkaisa kūku, un salipina tās arī gar kūkas malām.
Apsedz kūku un atstāj pa nakti ievilkties pagrabā, ledusskapī, pieliekamajā vai citā vēsā vietā.
Lai labi garšo!