Tūrisms - 1313
Foto: DELFI
Ja svētku galdam vai vakariņām pēc grūtas dienas kārojas ko sātīgu, garšīgu, bet vienkārši pagatavojamu, krāsnī cepti šampinjoni būs laba alternatīva kotletēm. Es pildījumam ņēmu maltu cūkgaļas karbonādi, bet lieliski derēs arī saldētavā aizķērusies medījuma gaļa. Savukārt veģetārieši var iztikt pavisam bez gaļas un pildījumam izmantot ar sīpoliem saceptas sēnes un sieru.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
8 gab.Lieli šampinjoni2 ĒKmalta cūkgaļa gab.sīpols100 gsiers (pēc izvēles)1 ĒKmajonēze1 gab.olas2 ĒKaugu eļļa1 šķipsnasāls1 šķipsnamelnie pipari ķiploka daiviņas

Pagatavošana

1

Šampinjoniem izgriež kātiņus (nemet tos ārā, vēl noderēs) un noņem "svārciņus".

2

Cepešpannu ieziež ar eļļu un izkārto uz tās sēņu cepurītes. Liek pannu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

3

Kamēr cepurītes "apžāvējas", uz pannas eļļā apcep sagrieztus sēņu kātiņus, sīpolus un malto gaļu. Pieber šķipsniņu sāls un piparu.

4

Bļodiņā sarīvē sieru, pievieno majonēzi un olu. Visu sajauc.

5

Izņem no krāsns sēnes, un katrā cepurītē ieliek nedaudz sagrieztu ķiploku, karoti apceptās maltās gaļas un virsū kārtīgu karoti siera masas.

6

Cep 20 minūtes, kamēr siers kļuvis zeltains.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!