Sastāvdaļas
Pagatavošana
Makaronus novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma un pielūkojot, lai makaroni nepārvārās.
Sagriež baklažānu šķēlēs. Ķiplokus un sīpolus nomizo, sasmalcina. Konservētos tomātus sasmalcina. Zaļumus sakapā.
Pannā uzkarsē eļļu, pa porcijām apcep baklažānu šķēles zeltainas no abām pusēm, pievienojot arī šķipsnu sāls.
Kad baklažāni izcepti un izņemti no pannas, pannā palikušajā eļļā (ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz) uz vidējas liesmas apcep ķiplokus un sīpolu 3-4 minūtes. Pievieno tomātus, oregano, sāli, piparus, cukuru un, ik pa laikam apmaisot, sautē 10 minūtes. Tad pievieno pannas saturam baklažānus, izkarsē minūti. Liek klāt nokāstos makaronus un apmaisa.
Pārkaisa ar zaļumiem un sieru (rikotu šajā ēdienā vari aizstāt ar parmezānu vai fetu) un pasniedz.
Lai labi garšo!