Foto: DELFI
Gavēņa laikā jādomā, kā dažādot savu ēdienkarti. Ja pie kvinojas salātos esi pieradis, laiks šo iepazīšanos ievirzīt citā gultnē. Kā būtu ar tumīgu, sildošu un neparastu zupu?
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

80 gkvinoja1 gab.burkāni1 gab.sīpoli2 gab.seleriju kāti2 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKtomātu pasta1 ldārzeņu buljons pēc garšaseļļa cepšanai pēc garšaspesto

Pagatavošana

1

Sagriež sīpolu, burkānu, seleriju kātus, sasmalcina ķiploku un visu apcep katliņā.

2

Dārzeņus pārlej ar karstu buljonu, lai tie ir nosegti. Turpina vārīšanu līdz dārzeņi ir pusmīksti.

3

Kvinoju noskalo tekošā ūdenī un ber katlā, zupu vāra 15 minūtes līdz kvinoja gatava.

4

Beigās pievieno tomātu pastu, sāli un piparus. Lej šķīvjos un pievieno karoti bazilika pesto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!