Foto: DELFI
Patīkami pikantas avokado šķēlītes ātrajā marinādē varēsi baudīt gan tāpat, pasniedzot kā uzkodu vai liekot pie salātiem, gan uz maizītēm, burgeros, tortilju pildījumā un daudz kur citur. Kad šķita, ka avokado jau izmēģināts visās iespējamās receptēs, uzdūros šai. Pamēģināju, un rezultāts noteikti bija tā vērts, lai dalītos tālāk! Recepte īpaši piemērota tiem, kuri nevar sagaidīt, kad cietie avokado augļu groziņā nogatavosies mīksti.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

120 mlūdens120 mlbaltvīna vai ābolu etiķis1 ĒKsāls1 ĒKsinepju sēkliņas1 TKcukurs0.5 TKmelnie pipargraudi1 gab.ciets avokado (liels) gab.ķiploka daiviņas

Pagatavošana

1

Gatavo marinādi. Ja galarezultātu gribas pikantāku, etiķi un ūdeni izmanto attiecībā 1:1. Ja maigāku – 1:2 vai 1:3.

Foto: DELFI
2

Katliņā lej etiķi, ūdeni, pieber sāli, cukuru, piparus un sinepju sēkliņas. Karsē uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Kad marināde gatava, to atdzesē līdz istabas temperatūrai.

3

Sagatavo sterilizētu, tīru burciņu. Sagriež ripiņās ķiploka daiviņu un liek burkā.

4

Tad ņem cietu avokado, nomizo un sagriež vidēji biezās šķēlītēs. Tās izkārto burciņā virs ķiploka ripiņām.

Foto: DELFI
5

Kad marināde atdzisusi, to pārlej avokado gabaliņiem, burku aizvāko un liek ledusskapī. Nogaida stundu un var vērt vaļā, lai nogaršotu galarezultātu!

Padoms: neatvērtu burciņu vari turēt ledusskapī līdz pat mēnesim. Atvērtu – dažas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!