Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo marinādi. Ja galarezultātu gribas pikantāku, etiķi un ūdeni izmanto attiecībā 1:1. Ja maigāku – 1:2 vai 1:3.
Katliņā lej etiķi, ūdeni, pieber sāli, cukuru, piparus un sinepju sēkliņas. Karsē uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Kad marināde gatava, to atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Sagatavo sterilizētu, tīru burciņu. Sagriež ripiņās ķiploka daiviņu un liek burkā.
Tad ņem cietu avokado, nomizo un sagriež vidēji biezās šķēlītēs. Tās izkārto burciņā virs ķiploka ripiņām.
Kad marināde atdzisusi, to pārlej avokado gabaliņiem, burku aizvāko un liek ledusskapī. Nogaida stundu un var vērt vaļā, lai nogaršotu galarezultātu!
Padoms: neatvērtu burciņu vari turēt ledusskapī līdz pat mēnesim. Atvērtu – dažas dienas.