Foto: Dzintars Leja

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā grūbu viruma jeb suitu plova recepti no saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kggrūbas3 vidēji lieli burkāni2 vidēji lieli sīpoli3 ķiploka daiviņas500 gkūpināta cūkgaļas krūtiņa500 mlsaldais krējums pēc garšassāls un pipari2 tomāti

Pagatavošana

1

Grūbas iepriekšējā vakarā pārlej ar auksu ūdeni un nomērcē. Pirms gatavošanas tās noskalo vairākos ūdeņos.

2

Atsevišķi uz pannas sacep kubiņos sagrieztu gaļu, sīki sagrieztu sīpolu un ķiploku, uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, beigās pievienojot svaigi sagrieztus tomātus un piparus.

3

Grūbas izvāra atsevišķi, pievienojot vien pavisam nedaudz sāls, jo saceptās piedevas būs sātīgas un sāļas.

4

Novārītajām grūbām pievieno sacepto masu, samaisa, pievieno 250 ml saldā krējumu, noņem katlu no plīts, virumu "atpūtina".

5

Pēc aptuveni 15 minūtēm pievieno atlikušo saldo krējumu (nemaisa) un atkal atļauj virumam pirms pasniegšanas nedaudz atpūsties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!