Turklāt - šo recepti vari arī pataupīt Lieldienām, kad olu ēdieni būs īpaši lielā cieņā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olas vāra vismaz 10-13 minūtes, lai tās pēc konsistences būtu cietas, nevis mīkstas un ar tekošu dzeltumiņu. Pēc tam olas uz dažām minūtēm atdzesē aukstā ūdenī. Kā pareizi vārīt olas, lūko šajā rakstā.
Kamēr olas dzesējas, smalki sagriež dilles.
Kad olas ir atdzisušas, tad tās noloba.
Olu liek atsevišķā traukā un ar dakšiņu smalki saspaida.
Klāt saspaidītajām olām liek 2-3 tējkarotes majonēzes, pievieno sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa.
Olu masu smērē uz baltmaizes rikām. No vienas olas sanāks apsmērēt vismaz 2 maizītes, bet, ja smērēsi plāni, tad pildījums pietiks 3 rikām.
Uz maizītēm virsū uzkaisa zaļumus, ja ir vēlme, tad klāt pieliek ķiršu tomātiņus.
Lai labi garšo!