olas, olu maizītes, olu ēdieni, Lieldienas
Foto: DELFI
Brokastu ierastais ēdiens ir ne tikai sātīgas putras, bet arī vārītas vai ceptas olas. Ja nu gadījumā vārītas olas to klasiskajā ēšanas versijā ir apnikušas, tad var pagatavot fiksos olu salātiņus, kurus uzsmērēt uz baltmaizes rikām.

Turklāt - šo recepti vari arī pataupīt Lieldienām, kad olu ēdieni būs īpaši lielā cieņā.

15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 šķēlesbaltmaize1 ola3 TKmajonēze pēc garšassāls pēc garšaspipari DEKORĒŠANAI:4 ķirštomāti pēc garšasdilles

Pagatavošana

1

Olas vāra vismaz 10-13 minūtes, lai tās pēc konsistences būtu cietas, nevis mīkstas un ar tekošu dzeltumiņu. Pēc tam olas uz dažām minūtēm atdzesē aukstā ūdenī. Kā pareizi vārīt olas, lūko šajā rakstā.

2

Kamēr olas dzesējas, smalki sagriež dilles.

3

Kad olas ir atdzisušas, tad tās noloba.

4

Olu liek atsevišķā traukā un ar dakšiņu smalki saspaida.

5

Klāt saspaidītajām olām liek 2-3 tējkarotes majonēzes, pievieno sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa.

6

Olu masu smērē uz baltmaizes rikām. No vienas olas sanāks apsmērēt vismaz 2 maizītes, bet, ja smērēsi plāni, tad pildījums pietiks 3 rikām.

7

Uz maizītēm virsū uzkaisa zaļumus, ja ir vēlme, tad klāt pieliek ķiršu tomātiņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!