Foto: Privātais arhīvs
Trīstlitru burkā marinēts cūkgaļas šašliks padomju labākajās tradīcijās, kas baudāms ar saldskābiem, etiķotiem sīpoliem – kas var būt labāks par šo! Recepti iesaka mūsu lasītājs Agris Pontāgs.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.2 kgcūkgaļas kakla karbonāde3 lieli sīpoli1 lūdens2 TKmelnie pipari2 lauru lapas1 ĒKsāls1 TKcukurs50 getiķis 9% ŠAŠLIKA PIEDEVAI:3 sīpoli diļļu bunte sāls cukurs pēc garšasetiķis

Pagatavošana

1

Gaļu sagriež gabaliņos. Sīpolus sagriež plānos pusapļos. Gaļu un sīpolus kārtām liek trīslitru burkā.

2

Gatavo marinādi. Ūdenī ieber garšvielas, etiķi un samaisa, līdz sāls un cukurs izšķīst. Pārlej šašliku ar marinādi. Pēc 12 stundām šašliks ir gatavs cepšanai.

3

Piedevām smalki sagriež sīpolus, pievieno sakapātas dilles, sāli, cukuru un etiķi pēc garšas, visu samaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!