Foto: Jolanta Roze
Mazsālītie ir vakardiena. Ķiplokoti saldskābās gurķu šķēles ir gatavas jau piecās minūtēs un tik kraukšķīgas, ka vai traks! Ja netici, tad pārbaudi.
5Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kggurķi8 ķiploka daiviņas1 buntīte diļļu1.5 ĒKcukurs1 citrons2 TKsāls3 ĒKolīvu izspaidu eļļa

Pagatavošana

1

Gurķus noskalo, katru gareniski sagriež četrās daļās. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Izspiež citronu sulu. Dilles sīki sakapā.

2

Gurķu šķēles liek bļodā, pievieno sāli, cukuru, ķiplokus, dilles, citornu sulu, eļļu un ar rokām kārtīgi apmaisa, līdz visas šķēlītes ir plārklātas ar marinādi. Ja ir pieejams cieši aizvākojams atbilstoša lieluma trauks, tad gurķus un visas marinādes sastāvdaļas var likt tajā un trauku kādu brīdi pakratīt, līdz visas sastāvdaļas sajaukušās.

3

Gurķīši ir baudāmi jau uzreiz, bet, ja tos plānots ēst pēc pāris stundām vai nākamajā dienā, tad trauku liek ledusskapī.

4

Superkraukšķīgās šķēles ir ideāla piedeva gan šašlikam, gan vārītiem kartupeļiem, gan biezpienam ar krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!