Foto: Dzintars Leja
Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā skābmaizes recepti no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.
5Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

1400 gkviešu milti1.5 lverdošs ūdens (T +90°C)200 gskābais ieraugs pēc garšascukurs pēc garšasķimenes

Pagatavošana

1

700 g miltu iejauc ar karsto ūdeni, kārtīgi maisot, silti sasedz un atstāj uz pāris stundām, tad mīklu atdzesē, lai tā nebūtu karsta, bet vien nedaudz silta.

2

Tad mīklā iemaisa skābo ieraugu, atkal silti sasedz un atstāj uz 12 stundām, lai rūgst un skābst.
*Kā mājās soli pa solim pagatavot ieraugu, skaidrojām šajā rakstā.

3

Kad mīkla ieskābusi, tai vēl pievieno apmēram tikpat miltu, cik iepriekšējā vakarā ieplaucēti, un kārtīgi samīca, pievienojot cukuru un ķimenes pēc garšas.

4

Samīcīto masu sasedz un raudzē apmēram 45 minūtes, tad veido kukulīšus un cep līdz 250 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 45–50 minūtes, ja kukulis lielāks, tad stundu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!