5Sastāvdaļas
grūti
Sastāvdaļas
1400 gkviešu milti1.5 lverdošs ūdens (T +90°C)200 gskābais ieraugs pēc garšascukurs pēc garšasķimenes
Pagatavošana
1
700 g miltu iejauc ar karsto ūdeni, kārtīgi maisot, silti sasedz un atstāj uz pāris stundām, tad mīklu atdzesē, lai tā nebūtu karsta, bet vien nedaudz silta.
2
Tad mīklā iemaisa skābo ieraugu, atkal silti sasedz un atstāj uz 12 stundām, lai rūgst un skābst.
*Kā mājās soli pa solim pagatavot ieraugu, skaidrojām šajā rakstā.
3
Kad mīkla ieskābusi, tai vēl pievieno apmēram tikpat miltu, cik iepriekšējā vakarā ieplaucēti, un kārtīgi samīca, pievienojot cukuru un ķimenes pēc garšas.
4
Samīcīto masu sasedz un raudzē apmēram 45 minūtes, tad veido kukulīšus un cep līdz 250 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 45–50 minūtes, ja kukulis lielāks, tad stundu.
Lai labi garšo!
Līgo svētku un Jāņu receptesCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuCukursKviešu miltiĶimenesŪdensMaizegrūtiIkdienas maltīteiLatviešu nacionālā virtuveIeraugsLatvijas svētku receptes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit