Izrādās, no burkāniem var pagatavot gardu viltoto lasi, ko likt uz maizītēm, tīt suši vai baudīt tāpat vien. "Vislabāk sagatavo "burkānlasi" dienu pirms ēšanas, lai tas paspēj labi samarinēties," iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgātus, nemizotus burkānus apvāra. Tiem nav jābūt pavisam mīkstiem, tikai tik daudz, lai var viegli iedurt ar dakšu.
Kad burkāni padzisuši, sagriež tos plānās strēmelēs. Šim nolūkam ļoti ērti ir izmantot siera nazi – sanāk perfekti plānas šķēlītes.
Traukā samaisa marinādes sastāvdaļas, pievieno smalki sagrieztu nori lapu (to ērti ir sasmalcināt ar šķērēm, gluži kā papīru).
Pārlej marinādi burkāniem un liek ledusskapī marinēties vismaz pāris stundas, vislabāk – uz nakti.
Šķidrie dūmi jeb dūmu aromāts ir nopērkams lielākajos lielveikalos, "Gemoss" un specializētos garšvielu veikaliņos, piemēram, te.
Lai labi garšo!