Foto: Privātais arhīvs
"Ļoti garšīga vistas zupa bulgāru gaumē. Tās noslēpums slēpjas zupas iebiezināšanā," skaidro mūsu lasītāja Natalija Novikova.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 vistas kājas2 burkāni eļļa cepšanai1 sīpols1 paprika3 kartupeļi8 šampinjoni pēc garšassāls un pipari2 lauru lapas2 ĒKsmalkās nūdeles zaļumi pasniegšanai1 olas dzeltenums3 ĒKkefīrs1 TKcitronu sula2 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Vistas kājas liek katliņā, pārlej ar ūdeni un noputojot vāra, līdz gaļa mīksta un atdalās no kauliem.

2

Burkānus, sīpolu, papriku un šampinjonus sasmalcina, apcep pannā sakarsētā eļļā. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos.

3

Buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā. Vistas gaļu atdala no kauliem un ādas, liek buljonā. Pievieno buljonam arī pannas saturu, kartupeļus, sāli, piparus un lauru lapas. Vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.

4

Dažas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno nūdeles.

5

Sagatavo masu zupas iebiezināšanai. Bļodā sakuļ olas dzeltenumu ar kefīru, citronu sulu un miltiem, līdz masa ir viendabīga. Tad lēnām pielej kausiņu karsta zupas šķidruma un ātri maisa, lai masu nesarauj kunkuļos. Pielej vēl vienu kausu zupas šķidruma un izmaisa.

6

Sagatavoto šķidrumu lej katlā, iemaisa zupā, pakarsē 1-2 minūtes un noņem katliņu no plīts.

7

Pievieno zupai kapātus zaļumus un pasniedz galdā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!