50Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 atkauloti vistu šķinķīši500 mlgailenes5 kartupeļi1 burkāns1 selerijas kāts1 neliels sīpols2 lauru lapas1 TKcukurs pēc garšassāls5 smaržīgie pipari skābs krējums pasniegšanai dilles un pētersīļi pasniegšanai eļļa cepšanai
Pagatavošana
1
Sīpolu un selerijas kātu un burkānu sasmalcina. Gailenes noskalo, notīra, lielākās sagriež gabalos. Gaļu sagriež gabaliņos.
2
Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu un sēnes, ik pa laikam apmaisot. Kad gaļas gabaliņi kļuvuši bāli, pievieno sīpolus, burkānus, selerijas, lauru lapas, piparus, sāli, cukuru un uz vidējas liesmas turpina sautēt minūtes 10-12, ik pa laikam apmaisot katliņa saturu.
3
Uzvāra ūdeni elektriskajā tējkannā, lej katliņā, pieregulējot vēlamo zupas biezumu pēc savas gaumes.
4
Pievieno kartupeļus, uzliek katlam vāku un 10-15 minūtes vāra uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.
5
Pasniedz ar skābu krējumu un kapātiem zaļumiem.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasCepšanaGailenesGaršvielas un garšaugiKartupeļiSelerijasGaļas zupasSēņu zupasSmaržīgie pipariLatviešu nacionālā virtuveVistas šķiņķi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit