Foto: Privātais arhīvs
Šī "superslinko" tīteņu variācija iepriecinās tos kāpostu tīteņu cienītājus, kuriem nav laika un pacietības oriģinālās receptes gatavošanai, bet gribas baudīt kopš bērnības iemīļoto garšu kombināciju. Sasautējot visus labumus lielajā katlā, varēsi mieloties kaut trīs dienas pēc kārtas, jo uzsildot šis ēdiens kļūst arvien gardāks. Recepti iesaka mūsu lasītāja Lūcija.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 neliels kāposts1 glāzerīsi350 mltomātu mērce pēc garšaszaļumi2 lauru lapas1 kgmaltā gaļa1 sīpols, sarīvēts1 burkāns, sarīvēts3 ķiploka daiviņas, sarīvētas pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Kāpostam izgriež serdi, sagriež kāpostu 1-1.5 cm biezās šķēlēs. Sagatavo maltās gaļas masu, samīcot visas sastāvdaļas.

2

Pusi kāpostu liek katla apakšā.

Foto: Privātais arhīvs
3

Virsū liek maltās gaļas masu un vienmērīgi izlīdzina.

Foto: Privātais arhīvs
4

Pārlej ar tomātu mērci, pārkaisa ar zaļumiem.

Foto: Privātais arhīvs
5

Tad vienmērīgā kārtā pārber ar plānu rīsu kārtiņu.

Foto: Privātais arhīvs
6

Virsū liek atlikušos kāpostus, lauru lapas, zaļumu atgriezumus un visu pārlej ar buljonu, līdz šķidrums sniedzas līdz kāpostiem.

Foto: Privātais arhīvs
7

Uzliek katlam vāku un sautē pusotru stundu uz vidējas liesmas.

Foto: Privātais ahīvs
8

Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!