Foto: Privātais arhīvs
"Viegli un ātri pagatavojama uzkoda svētku galdam – lavašs ar salātiem "Mimoza" pildījumā. Lavašs neizmirkst, jo ir viegli paņemt rokās un baudīt. Ļoti garšīgi!" tā recepti piesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 iepakojums lavaša4 vārītas olas150 gKrievijas siers1 bundža konservēta tunča vai sairas savā sulā sīpols pēc garšassāls, malti melnie pipari pēc garšasmuskatrieksts majonēze dilles kausētais siers

Pagatavošana

1

Cieti vārītas olas sarīvē uz vidēji smalkas rīves. Sīpolu sasmalcina. Zivju konserviem nolej šķidrumu, ar dakšiņu sasmalcina. Sieru sarīvē. Visu sajauc kopā ar majonēzi, kapātām dillēm. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu pēc garšas.

2

Lavašu izklāj uz galda. Pusi lavaša pārziež ar kausēto sieru ļoti plānā kārtiņā. Lavašu pārloka uz pusēm, piespiež, lai abas puses salīp. Virsū klāj sagatavoto pildījuma masu, vienmērīgi izlīdzina un sarullē.

3

Sagatavi ietin pārtikas plēvē, notur dažas stundas ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!