Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizotus kartupeļus sarīvē. Speķi smalki sagriež un izčurkstina uz sausas pannas kopā ar kapātiem sīpoliem. Ar šo masu pārlej sagatavotos kartupeļus, pievienot majorānu vai piparmētras, piparus un sāli. Visu kārtīgi samaisa.
Kārtīgi iztīrītas, ar sāli un ķiploku ierīvētas un vēlreiz izmazgātas zarnas ne pārāk cieši piepilda ar sagatavoto kartupeļu masu.
Cepešpannu ieziež ar taukiem, ielej tajā nedaudz ūdens un liek iekšā sapildītās zarnas. Tās vairākās vietās pārdur ar adatu, lai nesaplīstu.
Cep vidēji siltā krāsnī, līdz tās kļūs brūnganas. Cepšanas laikā pāris reizes pārlej ar taukiem. Ēd ar dradžiem un skābo krējumu.
Lai labi garšo!