"Kreftīgie kartupeļu salāti ar siļķi un marinētiem gurķiem atgādina rasolu un būs laba alternatīva, ja vēlies izmēģināt ko jaunu vai, ja bietes nav tavs mīļākais dārzenis. Produktu sagataves var sarūpēt jau iepriekšējā vakarā, tad nākamajā dienā sastāvdaļas vienkārši būs jāsaliek kopā," teic garšīgā "Instagram" konta prieksgatavot saimniece Silva, iesakot pārbaudītu recepti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vārītos kartupeļus un marinētos gurķus sagriež kubiņos.
Siļķu filejas noskalo aukstā ūdenī un sagriež kubiņos.
Sīpolus sasmalcina, apcep zeltainus pannā sakarsētā eļļa un atdzesē.
*Lai sīpoli ātrāk apceptos zeltaini, tiem pievieno šķipsnu sodas.
Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno majonēzi, sinepes un maltus melnos piparus pēc garšas un samaisa.
Ja vēlas, lai salātu garša ir maigāka, daļu majonēzes aizstāj ar skābu krējumu vai bezpiedevu jogurtu. Salātiem var pievienot arī cieti vārītas, sasmalcinātas olas.
Lai labi garšo!