Jolo virtuve - 208
Foto: "Prieks gatavot"

"Kreftīgie kartupeļu salāti ar siļķi un marinētiem gurķiem atgādina rasolu un būs laba alternatīva, ja vēlies izmēģināt ko jaunu vai, ja bietes nav tavs mīļākais dārzenis. Produktu sagataves var sarūpēt jau iepriekšējā vakarā, tad nākamajā dienā sastāvdaļas vienkārši būs jāsaliek kopā," teic garšīgā "Instagram" konta prieksgatavot saimniece Silva, iesakot pārbaudītu recepti.

20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 gvārīti kartupeļi480 gsiļķu filejas5 marinēti gurķi, vidēji lieli3 sīpoli, vidēji lieli pēc garšasmajonēze2 TKsinepes pēc garšasmalti melnie pipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Vārītos kartupeļus un marinētos gurķus sagriež kubiņos.

2

Siļķu filejas noskalo aukstā ūdenī un sagriež kubiņos.

3

Sīpolus sasmalcina, apcep zeltainus pannā sakarsētā eļļa un atdzesē.
*Lai sīpoli ātrāk apceptos zeltaini, tiem pievieno šķipsnu sodas.

4

Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno majonēzi, sinepes un maltus melnos piparus pēc garšas un samaisa.

Foto: "Prieks gatavot"
5

Ja vēlas, lai salātu garša ir maigāka, daļu majonēzes aizstāj ar skābu krējumu vai bezpiedevu jogurtu. Salātiem var pievienot arī cieti vārītas, sasmalcinātas olas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!