Jolo virtuve - 246
Foto: Privātais arhīvs
"Maizītei ir interesanta garša, kraukšķīga garoziņa. Tā īpaši labi garšo, pārziesta ar sviestu. Šī ir visvienkāršākā recepte maizes iejaukšanai bez raudzēšanas," teic mūsu lasītāja Laila Rudzone, iesakot pārbaudītu mājās ceptas maizes recepti.
80Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mliesala dzēriens, piemēram, "Bauskas"500 mlkviešu milti, izsijāti2 TKsāls (bez kaudzītes)15 gcepamais pulveris1 TKcukurs1 saujaķimenes

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 185 grādiem. Ietauko veidni.

2

Miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri samaisa. Pielej klāt iesala dzērienu, pieber ķimenes. Ar karoti izmaisa.

3

Mīklu lej veidnē un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī vienu stundu.

4

Maizi izņem no krāsns un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!