Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo pamatni. Visas sausās sastāvdaļas kopā ar sviestu sajauc drupačveidīgā masā, pievieno izkausētu šokolādi, samaisa, tad pievieno olas, un mīklu kārtīgi samīca.
Mīklu ietin pārtikas plēvē, tad atdzesē ledusskapī vismaz stundu.
Mīklu izrullē un ieklāj 24 cm diametra tartes formā, to liek līdz 160 °C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram 17 – 20 minūtes, pēcāk pilnībā atdzesē.
Pagatavo pildījumu. Vienā bļodā ber sasmalcinātu šokolādi, pievieno sviestu, bļodu liek karsta ūdens peldē un, ik pa brīdim apmaisot, tās saturu izkausē, tad masu noliek malā nedaudz atdzist.
Otrā bļodā ber cukuru, pievieno olu baltumus, un arī šo bļodu liek karsta ūdens peldē un maisot karsē apmēram 4–5 minūtes, līdz cukura graudiņi izkusuši, tad masu kuļ ar mikseri 4–5 minūtes, līdz izveidojušās stingras putas.
Vēl citā bļodā lej saldo krējumu, un arī to sakuļ stingrās putās.
Iepriekš pagatavotajā šokolādes masā iecilā olbaltumus, tad pievieno un iecilā pusi putukrējuma, pēc tam atlikušo pusi, taču svarīgi ir sastāvdaļas nepārmaisīt, lai pildījums saglabātu gaisīgumu.
Pīrāga pildījumu izlīdzina tartes pamatnē, augšpusē izveidojot tādu kā uzkalniņu, un liek ledusskapī sastingt vismaz uz divām stundām vai uz nakti.
Gatavu pīrāgu dekorē ar sasmalcinātām un apgrauzdētām mandelēm.
Sagatavo visu nepieciešamo, lai jau sestdienas rītā kopā ar populāro ēdienu blogeri Zani Grēviņu kanāla "STV Pirmā!" raidījumā “Našķoties” gatavotu lielisku dubultās šokolādes pīrāgu!
Savā pirmajā garšas ekspedīcijā Zane dosies ciemos pie konditorejas meistares un “21 October” īpašnieces Aleksandras Nozdračevas, lai izzinātu labas tartes pamatnes noslēpumus. Kamēr Aleksandra pastāstīs, kā mainījusi pilnīgi visu savā dzīvē, lai pievērstos saldumiem, Zane našķosies ar konditores pagatavotajiem gardumiem un pēcāk arī savā virtuvē papildinās tartes pamatni ar gardu pildījumu.