Foto: Publicitātes foto
Izcepusi savu slaveno fokaču kā ciemakukuli, ēdienu blogere Zane Grēviņa raidījumā "Našķoties" devusies ciemos pie "Absolūts ēd!" autores Ilzes Lipskas, kas apgādā ar gardiem mikrozaļumiem un sezonas dārzeņiem. Ielūkojusies Ilzes saimniecībā un arī pati piedalījusies ražas vākšanā, Zane atgriezusies savā virtuvē, lai pagatavotu krāsainu dārzeņu pastu ar vistu un, protams, mikrozaļumiem.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
6 gab.vistas šķiņķīši350 gsmalcināti tomāti savā sulā200 gšampinjoni (izcili noder arī visas ēdamās mūsu pašu meža veltes)2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpols3 gab.svaiga rozmarīna zariņi30 gsviests2 ĒKeļļa pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Vistu šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem.

2

Šķiņķīšus apcep sakarsētā pannā izkausētā sviestā un eļļā apmēram 4 minūtes no abām pusēm.

3

Gaļu izņem no pannas, atlikušajā sviestā un eļļā viegli apbrūnina gabaliņos sagrieztu sīpolu un sakapātas ķiploku daiviņas, tad pievieno šķēlītēs sagrieztas sēnes un tomātu gabaliņus savā sulā.

4

Pagatavotajā mērcē saliek vistu šķiņķīšus un rozmarīna zariņus.

5

Pannu pārklāj ar alumīnija foliju, liek līdz 180 °C
temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo vēl 15–20 minūtes.

6

Kamēr vistiņas gatavojas, pagatavo pastu.

7

Pastu pasniedz ar vistu šķiņķīšiem, biezo mērci un mikrozaļumiem svaigumam.

Skaties, iedvesmojies un našķojies kopā ar Zani Grēviņu – sestdien, 18. aprīlī, pulksten 9.20 televīzijā sievietēm "STV Pirmā!". Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!