Tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ "Ikea" restorāni daudzās valstīs ir slēgti, uzņēmums, iepriecinot savus uzticamos pircējus, savā "Twitter" kontā atklājis rūpīgi glabātu noslēpumu – slaveno gaļas bumbiņu recepti, lai katrs šī ikoniskā zviedru ēdiena cienītājs varētu to pagatavot un baudīt mājās.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liellopa gaļu un cūkgaļu rūpīgi samaisa. Pievieno sīpolu, ķiplokus, rīvmaizi, olu un samaisa. Pievieno pienu, pārkaisa ar sāli un pipariem un samīca visu viendabīgā masā.
No gaļas masas saveļ nelielas, apaļas bumbiņas. Liek tās uz tīra šķīvja, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām. Tas nepieciešams, lai bumbiņas labāk saglabātu formu cepšanas laikā.
Pannā uzkarsē eļļu. Uzmanīgi liek pannā gaļas bumbiņas un cep uz vidējas liesmas, apbrūninot tās no visām pusēm.
Apceptās bumbiņas pārliek karstumizturīgā traukā ar vāku un liek iepriekš līdz 180 grādiem saksarsētā krāsnī uz 30 minūtēm.
Gatavo krējuma mērci. Pannā izkausē sviestu. Ieber pannā miltus un, nepārtraukti maisot, karsē tos aptuveni divas minūtes.
Pa porcijām pievieno abus buljonus, turpinot aktīvi maisīt, lai mērce nesaiet kunkuļos. Pievieno krējumu, sojas mērci un sinepes un iemaisa, līdz mērce ir viendabīga.
Samazina liesmu un ļauj mērcei sabiezēt, turpinot maisīt.
Lai iegūtu lielisko garšu kombināciju, ko tik ļoti iecienījuši "Ikea" restorānu apmeklētāji, gaļas bumbiņas pasniedz ar kartupeļu biezputru vai vārītiem jaunajiem kartupelīšiem.
Neaizmirsti arī par klasisko gaļas bumbiņu piedevu – saldskābo brūkleņu mērci.
Lai labi garšo!