Sastāvdaļas
Pagatavošana
Traukā samaisa izsijātus miltu, raugu, cukuru un sāli. Olīveļļu sajauc ar siltu ūdeni.
Miltos izveido padziļinājuma bedrīti un pamazām pievieno šķidrumu.
Uz darba virsmas mīca mīklu 10 minūtes, lai tā būtu elastīga, gluda.
Mīklu noliek siltā vietā uzrūgt 30 minūtes.
Uzrūgušu mīklu liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pirkstus saslapina olīveļļā un izspaida mīklu pa pannu, veidojot bedrītes.
Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, uzber nedaudz sāli, eļļu un samaisa.
Liek tomātus un citus dārzeņus uz mīklas, veidojot ainavu. Mazliet apkaisa mīklu ar sāli, dekorē ar rozmarīnu.
Fokaču atstāj uzrūgt 15-20 minūtes.Liek cepties iepriekš līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes
Karstu fokaču izņem no krāsns un pārziež ar olīveļļu.
Lai labi garšo!
Lūk, vēl pāris idejas ziedošo fokaču dekoram no "Instagram" dzīlēm.