Sastāvdaļas paredzētas 20x30 cm veidnei.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
rabarberi1.5 glāzesrieksti, sasmalcināti MĪKLAI:1 glāzecukurs1 glāzekefīrs5 gcepamais pulveris2 glāzesmilti2 olas šķipsnasāls pēc garšasvaniļas cukurs60 gmīksts sviests vai eļļa PĀRLIEŠANAI:300 gskābs krējums (vismaz 30% tauku) vai maskarpone pēc garšascukurs pēc garšasvaniļas cukurs
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
2
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru pēc garšas.
3
Sakuļ visas mīklas sastāvdaļas viendabīgā masā. Lej mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
4
Vienmērīgi pārkaisa ar rabarberiem un vienu glāzi riekstu, liek cepties aptuveni 25 minūtes. Tad izņem, pārlej ar skābā krējuma mērci un cep vēl 5–7 minūtes.
5
Kad plātsmaize izņemta no cepeškrāsns, to pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem.
Lai labi garšo!
Ātri pagatavojami ēdieniLīgo svētku un Jāņu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepšanaCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuCepamais pulverisCukursMiltiOlasRabarberiRiekstiSkābais krējumsSviestsVaniļaPlātsmaizesviegliIkdienas maltīteiVaniļas cukursKefīrsLatviešu nacionālā virtuvesals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit