Jolo virtuve - 280
Foto: Privātais arhīvs
Gatavojot krabju salātus Ulda gaumē, gardo rezultātu varēsi baudīt jau pēc 20 minūtēm. Laikietilpīgākais gatavošanas procesā ir produktu sagriešana plānās strēmelītēs, tad atliks vien pievienot mērci un ķerties pie dakšas. Recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 burkāns1 garais gurķis1 paka krabju nūjiņu1 bundža konservētas kukurūzas sezama sēklas pārkaisīšanai pēc garšasmajonēze pēc garšasmelnie pipari1 TKsezama eļļa2 ĒKcitronu sula

Pagatavošana

1

Burkānu un gurķi nomizo, sagriež garās, plānās strēmelītēs. Ātrāk un ērtāk to būs pavaikt ar īpašu dārzeņu mizojamo nazi.

2

Krabju nūjiņas sagriež garās, šaurās strēmelēs. Konservētajai kukurūzai nolej šķidrumu.

3

Gatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Lai ieekonomētu kalorijas, majonēzes vietā var izmantot bezpiedevu jogurtu.

4

Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Ja vēlas, var pievienot arī kādu caur spiedi izspiestu ķiploka daiviņu vai kapātas dilles.

5

Salātus pārkaisa ar sezama sēkliņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!