Uldis Grīnbergs
"Mazsālītiem gurķīšiem ir simtiem recepšu, bet mēs ģimenē tos gatavojam tikai šādi. Jūs nekad neviens ciemiņš nepārsteigs nesagatavotus, jo gurķīši praktiski ir gatavi 30–60 minūšu laikā. Zinu, ka var likt daudz ko citu klāt, bet es gribu izbaudīt gurķu ne upeņu lapu vai garšvielu garšu. Mājas ballīšu laikā "aiziet" trīs, četri šādi trauciņi. Sevišķi tos iecienījušas mazās roķeles – paķer pa gurķītim katrā rokā un aizjož kraukšķināt," elementāru mazsālīto gurķu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gurķi sāls dilles

Pagatavošana

1

Nomazgā nelielus gurķīšus, sagriež gareniski četrās daļās, liek aizvākojamā traukā, pārber ar sāli (jāpiešaujas, cik sāļi gurķi katram patīk).

2

Pieberu bagātīgi klāt sīki sakapātas svaigas vai saldētās dilles. Uldis teic, ka viņam labāk patīk saldētās, jo šķiet, ka tām ir izteiktāka garša. Traukam liek vāku virsū un nedaudz sakrata.

3

Ja vajag gurķus iemazsālīt pavisam ātri, tos ledusskapī neliek. Ja šķēles paredzētas rītdienai, liek trauku ledusskapī.

4

Ik pa laikam trauku vajag viegli sakratīt, lai sālījums ir viendabīgs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!