13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 kggurķi5 ķiploka daivas5 diļļu kāti5 upeņu lapas5 ķiršu lapas3 ozola lapas3 mārrutka lapas5 melnie pipari5 smaržīgie pipari2 lauru lapas4 ĒKJūras sāls1 TKcukurs2 lverdošs ūdens
Pagatavošana
1
Noskalo gurķus, nogriež tiem galiņus. Pārlej gurķus ar aukstu ūdeni un mērcē vismaz trīs stundas.
2
Lielas bļodas vai katla apakšā liek pusi ozola, mārrutka, upeņu, ķiršu un lauru lapu, pusi kapātu ķiploku. Virsū blīvi blakus vienu otram saliek gurķus. Virsū liek atlikušās lapas, sasmalcinātos ķiplokus, piparus.
3
Gatavo sālījumu. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un iemaisa.
4
Pārlej gurķus ar verdošo sālījumu, uzliek virsū šķīvi kā slogu.
5
Nākamajā dienā mazsālītie gurķīši odesiešu gaumē ir gatavi baudīšanai. Tad katlu liek ledusskapī, lai palēninātu fermentācijas procesu.
Lai labi garšo!
Lauru lapasMelnie pipariMārrutkiUpenesĶiršiŪdensSālīšana un mazsālīšanaPasniegt nākamajā dienāSmaržīgie pipariOzola lapas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit