Foto: Privātais arhīvs

"Ja arī tavā dārzā aug mārrutks ar leknām, veselīgām lapām, tad noteikti ir jaizmēgina šī recepte! Ja blakus dobē zaļo arī dilles, pētersīļi un selerijas, tad pesto izmaksas būs pavisam niecīgas," recepti piedāvā Lapiņu ģimene. Viņi ir zināmi arī kā "Mārlapiņu" saimnieki, kuri no mārrutkiem Mārupē gatavo dažādus gardus produktus.

Mārrutku pesto būs burvīgs papildinājums sviestam, svaigajam sieram, mērcēs, salātos, pie vārītiem kartupeļiem vai gaļas. To var pievienot arī kefīram vai izmantot mārrutka spēku veselīgajos zaļajos kokteiļos.

30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

30 mārrutku lapas1 diļļu bunte1 pētersīļu bunte1 seleriju bunte200 gčili pipari3 ķiploki2 TKsāls1 TKetiķa esence

Pagatavošana

1

Sagatavo zaļumus. Nomazgā un kārtīgi nosausina. Mārrutku lapām izgriež lielo, centrālo kātu. Pusei čili piparu izņem sēklas, pusei atstāj, lai pesto ir pikantāks. Ķiplokus notīra.

2

Visas sastāvdaļas samaļ, izmantojot gaļas mašīnu vai blenderi.

3

Gatavai masai pievieno sāli, etiķa esenci un iemaisa.

4

Ļauj pusstundiņu pastāvēt, lai garšas savelkas un izdalās sula, tad pilda tīrās, sterilizētās burkās.

5

No šī produktu daudzuma sanāk aptuveni 4-5 200 ml burciņas.

6

Uzglabā ledusskapī vai saldētavā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!