Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vienā traukā samaisa kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles.
Otrā traukā samaisa olu, paniņas un etiķi.
Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievieno sauso masu un visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Pievieno kausēto sviestu, samaisa un noliek mīklu maliņā uz 20 minūtēm.
Tajā laikā gatavo gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgā, lielākas sēnes sagriež.
Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcep sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus).
Cep 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis.
Pievieno mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļauj sieram izkust un izslēdz uguni (ja vēlas šķidrāku mērci, pievieno nedaudz ūdens vai piena).
Mīklu cep sakarsētā vafeļu pannā, līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēra).
Sacep olas.
Liek uz vafeles ceptu olu, tai virsū liek vēl vienu vafeli, pārle ar gaileņu mērci un rotā ar sakapātām dillēm.
Lai labi garšo!