Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas ber vienā bļodā, samaisa un liek malā atpūsties.
Pa to laiku nomizo ābolus, sagriež tos šķēlītēs.
Atsevišķā trauciņā pagatavo plātsmaizes pildījumu – sakuļ olas, pievieno tām vaniļas cukuru, cukuru, kanēli un krējumu, visu samaisa.
Mīklu lej uz iepriekš ietaukotas plāts vai cepampapīra. Masu izlīdzina, nākamajā kārtā lej plātsmaizes pildījumu, izlīdzina, pārber ābolu šķēlītes.
Plātsmaizi liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 180 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes.
Gatavo drumstalas – visas sastāvdaļas saber vienā bļodā, saberž, liek ledusskapī.
Dažas minūtes pirms cepšanas beigām plātsmaizi pārkaisa ar drumstalām.
Plātsmaizi var ēst tāpat, bet tā lieliski garšos arī ar saldējuma bumbām vai putukrējumu.
Lai labi garšo!