creme brulee
Foto: Shutterstock
"Šis vienmēr bijis mans vismīļākais deserts," par brilē krēmu saka Irina Line. Tā kā nav daudz vietu, kur to nobaudīt, tad jāgatavo pašiem. Un, izrādās, tas nav nemaz tik sarežģīti, vien nepieciešams neliels konditorejas gāzes deglis. Un rezultāts sanāk dievīgs, stāsta gardēde, iesakot savu recepti.
55Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.olu dzeltenumi0.5 lsaldais krējums (35%)50 gbrūnais cukurs1 gab.vaniļas pāksts pēc garšasbrūnais cukurs apdedzināšanai

Pagatavošana

1

Saldo krējumu uzsildi kopā ar vaniļu, taču nekarsē. Pēc tam atdzesē.

2

Atdali olu dzeltenumus, ieber masā cukuru un samaisi, taču nesaputo.

3

Lēnām lej masā siltu saldo krējumu un visu labi samaisi.

4

Šo masu salej termoizturīgās, aptuveni 150 mililitru lielās formiņās. Ja tādu nav, lej mazās keramiskās krūzītēs.

5

Krāsni uzkarsē 150–170 grādu temperatūrā.

6

Lielajā cepampannā ielej karstu ūdeni un liec tajā sapildītās formiņas. Ūdenim jābūt tik daudz, lai tas sasniedz formiņu vidus līniju.

7

Cep aptuveni 30–40 minūtes. Krēma konsistencei jākļūst līdzīgai želejai.

8

Izņem formiņas ārā no cepampannas un pilnībā atdzesē.

9

Pa virsu uzber līdzenu brūnā cukura slāni un apdedzini to ar degli. Ja tā nav pa rokai, vari arī ielikt krāsnī grilēšanas režīmā, bet uzmanīgi jāpieskata process.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!