Īpašā uzkodas "rozīnīte" ir marinētais fetas siers – kvalitatīva olīveļļa, nedaudz citronu sulas, svaigu diļļu un pētersīļu, ķiplociņš, sāls un melnie pipari – tīras garšas! Lai siers, verot uz iesmiņiem nedruptu, Lilija iesaka izvēlēties tādu sieru, kas jau sagriezts kubiņos un ir sālījumā.
Sastāvdaļu daudzums norādīts 12 vidēja garuma iesmiņiem.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo marinādi sieram. Bļodiņā samaisa visas marinādes sastāvdaļas: olīveļļu, citrona sulu, kapātus zaļumus, saspiestu ķiploka daiviņu. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
Liek marinādē fetas siera kubiņus un viegli apmaisa, lai marināde pārklātu sieru. Atstāj vēsumā uz 15 minūtēm.
Ņem uzkodu iesmiņus un ver uz tiem tomātu, gurķa gabaliņu, olīvu, siera kubiņu. Šo pašu darbību atkārto, līdz visi iesmiņi savērti.
Pirms pasniegšanas kādu brīdi patur vēsumā. Lai labi garšo!