Vasaras ēdienkartei jābūt cik vien iespējams zaļai. Bet kurš teicis, ka cilvēks dzīvo no rukolas vien? Sulīgi, gardā mērcītē sautēti tefteļi zaļumos ir izcila vasaras maltīte – viegla un vienlaikus sātīga. Nekādas smaguma un vainas sajūtas, bet paēsts kārtīgi un gardu muti! Recepti pārbaudījusi un iesaka gardo Kūku kapteine Laura.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sarīvē burkānu un sīpolu.
Pannā sakarsē 1 tējkaroti eļļas un tajā apcep sīpolu un burkānu.
Bļodā liek malto gaļu, olu, 50 g rīsus, 2/3 no apcepto burkānu-sīpolu masas, sāli, piparus, visu rūpīgi samīca un izveido 12 tefteļus.
Pannā sakarsē 1 tējkaroti eļļas un tefteļus nedaudz apcep.
Tikmēr pagatavo tefteļu mērci. Grieķu jogurtam pievieno tomātu pastu, sāli, piparus, atlikušo cepto burkānu-sīpolu masu, visu rūpīgi samaisa. Mērci pārlej gaļas bumbiņām, pievieno lauru lapu un visu sautē zem vāka uz mazas uguns aptuveni pusstundu.
Kamēr tefteļi sautējas, vāra 120 g rīsus saskaņā ar norādēm uz iepakojuma un sagatavo svaigu dārzeņu salātus. Gurķis, tomāts, rukola, spinātu lapiņas – viss, kas krāsains, svaigs un garšīgs! Salātiem var pievienot vieglu citronu sulas, sāls un piparu mērcīti.
Salātus bagātīgi izkārto uz šķīvja, pieliek klāt rīsus un visam centrā iekārto tefteļus.
Baudām vasaru viegli un ar garšu!