Tomāti un burkāni aug griezdamies – jāizmanto, lai figūrai draudzīgi un garšīgi paēstu! Recepti, iedvesmojoties no Dīna Orniša grāmatas "Sirds veselībai", pagatavojusi un iesaka Vendija Karalkina savā "Instagram" kontā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakapā sīpolu, burkānus sagriež ripiņās.
Lielā katlā ielej ap 50 ml ūdeni, pieber sīpolus un sutina uz lēnas uguns.
Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus un atlikušo ūdeni.
Visu vāra uz lēnas uguns 30 minūtes.
Tikmēr sakapā tomātus, pirms kapāšanas var tos blanšēt un nomizot.
Pieliek tomātus un turpina sutināt vēl 30-45 minūtes, līdz tomāti pilnībā izšķīst un zupai ir vēlamā garša.
Noņem no uguns un visu sablendē biezenī.
Pievieno tabasko mērci, dilles, estragonu, sāli, piparus.
Var pasniegt gan karstu, gan aukstu. Dekorēt var ar liesa bezpiedevu jogurta piciņām vai liesu svaigo biezpiena krēmu.