Foto: @vendija_tievesanaonline

Tomāti un burkāni aug griezdamies – jāizmanto, lai figūrai draudzīgi un garšīgi paēstu! Recepti, iedvesmojoties no Dīna Orniša grāmatas "Sirds veselībai", pagatavojusi un iesaka Vendija Karalkina savā "Instagram" kontā.

90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
0.5 gab.sīpols200 mlūdens500 gburkāni600 gtomāti5 gkaltēts estragons pēc garšastabasko mērce25 gSvaigas kapātas dilles pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Sakapā sīpolu, burkānus sagriež ripiņās.

2

Lielā katlā ielej ap 50 ml ūdeni, pieber sīpolus un sutina uz lēnas uguns.

3

Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus un atlikušo ūdeni.

4

Visu vāra uz lēnas uguns 30 minūtes.

5

Tikmēr sakapā tomātus, pirms kapāšanas var tos blanšēt un nomizot.

6

Pieliek tomātus un turpina sutināt vēl 30-45 minūtes, līdz tomāti pilnībā izšķīst un zupai ir vēlamā garša.

7

Noņem no uguns un visu sablendē biezenī.

8

Pievieno tabasko mērci, dilles, estragonu, sāli, piparus.

9

Var pasniegt gan karstu, gan aukstu. Dekorēt var ar liesa bezpiedevu jogurta piciņām vai liesu svaigo biezpiena krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!