Foto: Rimi Gardēži publicitātes foto
Garšīgas un skaistas vakariņas no vietējiem labumiem! Recepti iesaka šefpavārs, RIMI Gardēdis Normunds Baranovskis.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĒRCEI:1.5 ĒKgī sviests1.5 ĒKkviešu milti1 ĒKProvansas garšaugi0.5 TKsāls310 mlpiens VIRSKĀRTAI:3 gab.svaigas bietes6 gab.kartupeļi2 ĒKrapšu eļļa0.5 TKsāls pēc garšasPiecu piparu maisījums2 gab.rozmarīna zariņi

Pagatavošana

1

Pannā sakarsē gī sviestu, pievieno garšvielas un sāli.

2

Pieliek miltus un blanšē 1–2 minūtes. Pielej siltu pienu un savāra mērcē.

3

Atstāj tajā pašā pannā vai pārlej cepeškrāsnij piemērotā cepešpannā.

4

Saknes nomizo un sagriež 2 mm strēmelēs.

5

Kārto cepešpannā vienu otrai cieši blakus. Pa virsu pārlej eļļu, pievieno sāli un piparus un šur tur sasprauž rozmarīna zariņus.

6

Cepeškrāsni sakarsē 160 grādus karstu režīmā ar ventilatoru. Cep 1 stundu. Pasniedz nedaudz atdzesētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!