“Ziemassvētki ir vieni no gada gaidītākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem, kad baudām kopā būšanu ar saviem tuvākajiem. Nenoliedzami aktivitāte, kas visus satuvina, ir kopīga svētku mielasta gatavošana ar ierastām un ne tik ierastām garšām. Lai arī Ziemassvētki nav iedomājami bez tradīcijām bagātiem ēdieniem un uzkodām, piemēram, pelēkiem zirņiem, speķa pīrādziņiem un citiem ēdieniem, aicinu šajos svētkos apvienot tradīcijām bagāto ar ko jaunu – apsvilināta tunča fileju ar kartupeļu, olīvu siltajiem salātiem,” stāsta “Maxima Latvija” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagriež daiviņās kartupeļus un šalotes sīpolus.
Uz pannas uzkarsētā olīveļļā cep kartupeļus un šalotes sīpolus, pievieno sāli un piparus un cep līdz 4 min no katras puses līdz tie ir zeltaini brūni.
Tunča fileju apber ar sāli un pipariem.
Kad kartupeļi un šalotes sīpoli ir zeltaini brūni, pievieno aveņu etiķi, zaļās pupiņas, baltās pupiņas, zaļās olīvas, saulē kaltētus tomātus, lazdu riekstus un tējkaroti Dižonas sinepju.
Visu apcep un pievieno svaigos pētersīļus.
Kad karstie salāti gatavi – uz karstas pannas, bez eļļas, cep tunča fileju 1 minūti no katras puses.
Kad tunča fileja gatava, sagriež palielos gabalos un pievieno karstajiem salātiem.
Lai labi garšo!