Foto: DELFI
Vienkārša un īsā laikā pagatavojama maltīte, sildoša un uzmundrinoša, mājīga sajūta un sirsniņā daudz mierīgāk. Baudi ar kartupeļiem, rīsiem, pastu vai tvaicētiem dārzeņiem – saderēs ar it visu!
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gvistas fileja400 gšampinjoni (vai citas sēnes)400 mlbuljons200 mlsaldais krējums2 ĒKpesto1 ĒKsinepes1 gab.paliels sīpols4 gab.ķiploka daivas2 ĒKmilti1 saujasvaigi pētersīļi pēc garšassāls, melnie pipari

Pagatavošana

1

Vistas fileju sagriež kumosa izmēra gabaliņos.

2

Sīpolu nomizo un sakapā, šampinjonus sagriež tikpat lielos gabalos kā gaļu.

3

Dziļā pannā uz vidējas liesmas uzkarsē dziļu pannu. Lej eļļu un liek cepties gaļu.

4

Citā pannā uz vidējas liesmas apcep sīpolus un sēnes. Cep apmēram 4-5 minūtes, tad uzliek vāku un nedaudz pasautē.

5

Sīpolus un sēnes pievieno gaļai. Ielej glāzi vīna un strauji uzkarsē.

6

Pielej buljonu (pietaupot apmēram pusglāzi) un saldo krējumu, pievieno ēdamkaroti sinepju un pusotru, divas ēdamkarotes pesto. Visu samaisa un ļauj uz lēnas uguns gatavoties apmēram 10 minūtes.

7

Pietaupītajā pusglāzē buljona iemaisa miltus – sajauc kārtīgi, lai veidojas viendabīga masa. Miltu maisījumu pievieno pannas saturam un iemaisa. Pievieno saspiestus ķiplokus.

8

Uz lēnas uguns karsē 3-4 minūtes, līdz mērce sāk sabiezēt. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

9

Kad gatavs, iemaisa mērcē sakapātus pētersīļu zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!