Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistas fileju sagriež kumosa izmēra gabaliņos.
Sīpolu nomizo un sakapā, šampinjonus sagriež tikpat lielos gabalos kā gaļu.
Dziļā pannā uz vidējas liesmas uzkarsē dziļu pannu. Lej eļļu un liek cepties gaļu.
Citā pannā uz vidējas liesmas apcep sīpolus un sēnes. Cep apmēram 4-5 minūtes, tad uzliek vāku un nedaudz pasautē.
Sīpolus un sēnes pievieno gaļai. Ielej glāzi vīna un strauji uzkarsē.
Pielej buljonu (pietaupot apmēram pusglāzi) un saldo krējumu, pievieno ēdamkaroti sinepju un pusotru, divas ēdamkarotes pesto. Visu samaisa un ļauj uz lēnas uguns gatavoties apmēram 10 minūtes.
Pietaupītajā pusglāzē buljona iemaisa miltus – sajauc kārtīgi, lai veidojas viendabīga masa. Miltu maisījumu pievieno pannas saturam un iemaisa. Pievieno saspiestus ķiplokus.
Uz lēnas uguns karsē 3-4 minūtes, līdz mērce sāk sabiezēt. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Kad gatavs, iemaisa mērcē sakapātus pētersīļu zaļumus.
Lai labi garšo!