Sīpolklopsis ir bezgala gards, sātīgs gaļas ēdiens, kas sasilda un ielīksmo. Šajās vēsajās pavasara dienās sīpolklopsis lieliski iederas, vairojot siltumu un omulību.
Lielās līnijās varētu teikt, ka viss, kas vajadzīgs, ir liellopu gaļas gabals (vislabak izvēlēties muguras gabalu), gaļas klapējamais āmurītis un pacietība. Pati gaļas klapēšana paveicama ātri – ilgākais visā procesā ir gaļas sautēšana, kuras laikā māja smaržo tik omulīgi... Apbruņojieties ar pacietību un pa to laiku sakuliet kartupeļu biezputru – kopā ar sīpolklopsi tā būs īsta garšu simfonija!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu sagriež šķēlēs un kārtīgi izdauza.
Gaļu liek uz pannas un sakarsētos taukos apcep no abām pusēs, līdz gaļa apbrūninājusies un pusgatava.
Gaļas šķēles liek katlā vienu uz otras. Pārkaisa ar sāli un pipariem, uzliek vienu vai divas lauru lapas. (Ar tām nevar pārspīlēt, jo tās dod intensīvu garšu, kas var nomākt gaļas maigumu.)
Pannā, kur cepās gaļa, ieber karoti kviešu miltus, maisot apcep, pievieno ūdeni un uzvāra. Ūdeni pārlej gaļai katliņā – tā, lai gaļa nosegta.
Citā panā apcep šķēlēs sagrieztus sīpolus līdz zeltainumam, un sīpolus pārliek pāri gaļai katliņā.
Visu sautē uz ļoti lēnas uguns pāris stundas.
Kad gaļa mīksta, izņem lauru lapas, pielej saldo krējumu, visu vēlreiz uzvāra un ļauj mērcei mazliet paburbuļot. Ja mērce liekas pašķidra, var pievienot vēl kādu miltu karoti.
Pasniedz ar kartupeļu biezputru vai vārītiem kartupeļiem. Kā piedevas ir lieliskas zeltaini saceptas sīpolu ripiņas un marinēti gurķīši.
Lai labi garšo!