15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
400 gzaļās olīvas400 gmelnās olīvas1 gab.ķiploks3 ĒKProvansas garšaugi3 gab.rozmarīna zariņš2 gab.timiāna zariņš100 gžāvēti tomāti100 mlolīveļļa
Pagatavošana
1
Rozmarīnu un timiānu sakapā. Saulē kaltētos tomātus sagriež mazos gabaliņos.
Olīvām nolej marinādi un saber bļodā.
2
Nomizo ķiploku un ar ķiploku spiedi (vai smalki sakapājot) visas daiviņas piespiež klāt olīvām.
3
Pieber Provansas garšaugu maisījumu.
4
Visu pārlej ar olīveļļu un kārtīgi sajauc, lai olīvas samaisās ar garšaugiem un eļļu.
5
Servē kā uzkodas uzreiz vai ļauj pāris stundas iemarinēties.
Ja notiek tāds brīnums, ka olīvas netiek apēstas uzreiz, tās liek stikla traukā un uzglabā 3-4 dienas.
Lai izcila našķēšanās!
Piknika ēdienu receptesĒdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemDārzeņu un sēņu uzkodasGaršvielas un garšaugiOlīveļļaRozmarīnsSaulē kaltēti tomātiZaļās olīvasViegla vasaras maltīteMelnās olīvas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit