Vilītes plaukts - 108
Foto: DELFI
Ir olīvas parastās un ir uzlabotās olīvas, ko uz svara var nopirkt veikalos. Bezgala gardas un dārgas ar, un vienmēr pietrūkst. Pagatavo Vidusjūras cienīgu uzkodu pats! Ģimene un draugi tev aplaudēs!
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gzaļās olīvas400 gmelnās olīvas1 gab.ķiploks3 ĒKProvansas garšaugi3 gab.rozmarīna zariņš2 gab.timiāna zariņš100 gžāvēti tomāti100 mlolīveļļa

Pagatavošana

1

Rozmarīnu un timiānu sakapā. Saulē kaltētos tomātus sagriež mazos gabaliņos.
Olīvām nolej marinādi un saber bļodā.

2

Nomizo ķiploku un ar ķiploku spiedi (vai smalki sakapājot) visas daiviņas piespiež klāt olīvām.

3

Pieber Provansas garšaugu maisījumu.

4

Visu pārlej ar olīveļļu un kārtīgi sajauc, lai olīvas samaisās ar garšaugiem un eļļu.

5

Servē kā uzkodas uzreiz vai ļauj pāris stundas iemarinēties.

Ja notiek tāds brīnums, ka olīvas netiek apēstas uzreiz, tās liek stikla traukā un uzglabā 3-4 dienas.


Lai izcila našķēšanās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!