Foto: Inguna Ojere
Inguna Ojere ir lielas saimes ciltsmāte – konservēšanas sezonā rindojas nevis burciņas, bet burku metri! Ņēmušas labu piemēru, Ingunas meita un mazmeita labākās receptes ieraksta īpašā kladītē. Sinepju gurķi ir viena no tādām recptēm – izturējusi laika pārbaudi, pilnveidota līdz perfekcijai. Sinepju gurķi joprojām lielajā ģimenē ir viena no populārākajām receptēm – mazbērni iestājoties rindā pēc savas burciņas vēl pirms vārīšanas!
900Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kggurķi4 gab.baltās paprikas1 kgsīpoli1 gab.čili4 ĒKsāls350 gcukurs1 gab.franču sinepes, burciņa2 gab.Dižonas vai angļu sinepes, burciņa3 ĒKkrievu sinepes3 ĒKkurkuma350 getiķis 9%3 ĒKkartupeļu ciete

Pagatavošana

1

Sarīvē gurķus, smalki sagriež sīpolus un papriku.

Foto: Inguna Ojere
2

Pieliek sāli, cukuru un atstāj visu uz nakti ledusskapī.

3

Nākamajā dienā smalki sagriež čili piparu (un pēc tam rokas pie sejas nebāž!).

4

Čili un visas pārējās sastāvdaļas (izņemot kartupeļu cieti!) liek klāt gurķu masai.

5

Visu liek vārīties līdz brīdim, kad gurķi maina krāsu.

Foto: Inguna Ojere
6

Tad pievieno kartupeļu cieti (to virpirms iemaisa nelielā vēsa ūdens daudzumā), tad mirki pavāra, līdz uzsit burbuli – un burkās iekšā!

Nu tā ziema var nākt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!