Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ja zupas gatavošanā izmanto parastās grūbas, tās pirms tam uzbriedina ūdenī aptuveni divas stundas (ideālā variantā 2–4 stundas). Ja izmanto pērļu grūbas, tās uzbriedināt nav nepieciešams.
Lielā katlā uz vidējas uguns uzsilda olīveļļu un ber iekšā sakapātu puravu, burkānu un seleriju. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Apcep eļļā aptuveni 10 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
Dārzeņiem pievieno ļoti smalki sakapātus ķiplokus, čili pārslas un apcep, līdz garšvielas sāk smaržot.
Tad zupā iemaisa smalki sagrieztus tomātus un gatavo 3–5 minūtes, līdz tomāti sasulojušies.
Katlam pievieno timiānu un rozmarīnu, noskalotas grūbas un pārlej ar iepriekš sagatavotu dārzeņu buljonu. Kad šķidrums katliņā sācis burbuļot, zupu vāra 10 minūtes.
Pēc tam zupai pievieno nokāstas pupiņas, kārtīgi apmaisa un vāra zupu vēl 10 minūtes.
Tikmēr sasmalcina lapu jeb kale kāpostu un pieber zupai aptuveni 5 minūtes pirms gatavošanas beigām. Kad zupa gatava, pasniedz to ar svaigiem garšaugiem un apgrauzdētu maizīti.
Lai labi garšo!