Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms sagatavo dārzeņus – ziedkāposta galvu noskalo, nogriež liekās lapas un kāta galu, pārējo sagriežot smalkos gabaliņos (arī atlikušo kacenu, pie kura stiprinās ziedkāposta rozetes). Saldo kartupeli nomizo un sagriež aptuveni 1x1 cm lielos kubiņos. Burkānus nomizo, sagriež smalkos gabaliņos.
Sīpolu smalki sakapā. Ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā ar nazi.
Lielu katlu liek uz plīts un sāk karsēt uz vidējas stipras uguns (elektriskās plīts atzīme 6 vai 7). Katlā ber kumīna sēklas, karija garšvielu, sāli un piparus – apmaisot uzkarsē, līdz gaisā sāk virmot garšvielu aromāts.
Tad katlā pievieno eļļu, ļauj tai īsu mirkli uzkarst, un iemaisa tajā garšvielas. Pēc tam pieber sakapāto sīpolu un ķiploka daiviņas. Visu maisot apcep, līdz sīpola gabaliņi sāk kļūt caurspīdīgi.
Pievieno katlā esošajām sastāvdaļām sakapātos burkānus un apcep 3–4 minūtes. Tad pieber sagriezto saldo kartupeli un ziedkāposta gabaliņus.
Visu kārtīgi apmaisa un pārlej ar nedaudz verdoša ūdens (aptuveni 100 ml, bet drīkst nedaudz vairāk). Ļauj dārzeņiem katlā pasutināties aptuveni 5 minūtes.
Attaisa kokosriekstu piena bundžu un ar karoti apmaisa, lai tas sajaucas vienmērīgi. Lej pār katlā esošajiem dārzeņiem. Visu vēlreiz apmaisa un ļauj dārzeņiem sutināties aptuveni 15 minūtes.
Pēc tam pievieno nokāstus turku zirņus, sakapātus pētersīļus, apmaisa un ļauj burbuļot katlā vēl aptuveni 5 minūtes.
Pasniedz, kamēr silts. Var baudīt tāpat vai ēst kopā ar novārītiem rīsiem vai kādiem citiem graudaugiem, kas tīk labāk.
Lai labi garšo!