Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo un gareniski sagriež ceturtdaļās (daivās). Tad sagriež smalkāk, aptuveni 0,5 cm biezās šķēlītēs.
Pannā uzkarsē mazliet olīveļļu, ber sagrieztos kartupeļus un apcep, līdz tie ir mīksti, bet ne kraukšķīgi. Apceptos kartupeļus pārber citā traukā un atstāj vēlākam.
Sīpolu sakapā un apcep karstajā pannā olīveļļā, līdz sīpola gabaliņi mīksti un caurspīdīgi.
Lielā bļodā sakuļ olas, pievieno sāli, apceptos kartupeļus un sīpolus, un visu rūpīgi samaisa, ar dakšiņu saspiežot kartupeļu gabaliņus.
Izmantoto pannu nomazgā, liek atkal uz plīts karsēties un ietauko ar olīveļļu (pavisam nedaudz). Kad panna karsta, tajā liek olu un kartupeļu masu. Visu cep uz lēnas uguns.
Kad pagājušas 5 minūtes, ar šķīvja palīdzību omleti apgriež, lai tā neizjuktu.
Cep vēl 5 minūtes.
No abām pusēm apcepto omleti atdzesē vismaz 20 minūtes, tad pasniedz.