15Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 gab.burrata siers (Smiltenes)1 gab.hurma3 gab.vīģes kreses100 gbaziliks50 gIndijas vai ciedru rieksti50 gParmezāna tipa riers pēc garšasolīveļļa pēc garšasbaltais balzamiko etiķis šķipsnacukurs pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Gatavo pesto – blenderī vai virtuves kombainā samaļ noskalotu, nedaudz sasmalcinātu baziliku.
2
Pievieno Indijas vai ciedru riekstus.
3
Pievieno sarīvētu cieto sieru.
4
Pievieno sāli, cukuru.
5
Visu kārtīgi samaļ un, lēnām putojot, pievieno eļļu un etiķi – pavisam nedaudz, līdz pesto mērce iegūst vēlamo konsistenci. Visas sastāvdaļas soli pa solim iespējams sajaukt un sasmalcināt arī piestā.
6
Gatavo uzkodu – hurmu nomizo un sagriež mazās daiviņās, bet vīģi sagriež sešās daļās.
7
Visas sastāvdaļas kārto salātu bļodā un vidū liek burratas sieru, pārlej ar pesto mērci un dekorē ar kresēm, kā arī pievieno sāli un piparus.
PusdienasLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniRomantiskas vakariņasPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasSiera un biezpiena uzkodasDažādas uzkodasBalzamiko etiķisBaziliksCukursHurmaIndijas riekstiKresesMelnie pipariOlīveļļaParmezāna siersVīģesvidējisalsBurrata
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit