Ketijas foto - 103
Foto: Publicitātes foto
Pagatavot restorāna cienīgu maltīti pa spēkam ir daudziem, un tas ne vienmēr ir sarežģīts un laikietilpīgs process. Uzkoda ar hurmu, vīģēm, pašgatavotu pesto un gardo burrata sieru būs tieši tas, ar ko pārsteigt ēdājus. Recepti piedāvā šefpavārs Māris Jansons un "TikTok" satura veidotāja Airita Kodorāne jeb Airitata.
15Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.burrata siers (Smiltenes)1 gab.hurma3 gab.vīģes kreses100 gbaziliks50 gIndijas vai ciedru rieksti50 gParmezāna tipa riers pēc garšasolīveļļa pēc garšasbaltais balzamiko etiķis šķipsnacukurs pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Gatavo pesto – blenderī vai virtuves kombainā samaļ noskalotu, nedaudz sasmalcinātu baziliku.

2

Pievieno Indijas vai ciedru riekstus.

3

Pievieno sarīvētu cieto sieru.

4

Pievieno sāli, cukuru.

5

Visu kārtīgi samaļ un, lēnām putojot, pievieno eļļu un etiķi – pavisam nedaudz, līdz pesto mērce iegūst vēlamo konsistenci. Visas sastāvdaļas soli pa solim iespējams sajaukt un sasmalcināt arī piestā.

6

Gatavo uzkodu – hurmu nomizo un sagriež mazās daiviņās, bet vīģi sagriež sešās daļās.

7

Visas sastāvdaļas kārto salātu bļodā un vidū liek burratas sieru, pārlej ar pesto mērci un dekorē ar kresēm, kā arī pievieno sāli un piparus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!