mazsālīts lasis uzkodas marinētas olas
Foto: Publicitātes foto
Iestājoties pavasarim, jau šonedēļ tiks aizvadīti vieni no tradīcijām bagātākajiem svētkiem – Lieldienas. Šajos svētkos kopīgi ar saviem tuvajiem piedalāmies dažādās svētku aktivitātēs, iepazīstamies ar senlatviešu ticējumiem, kā arī sagatavojam svētku galdu un izbaudām laiku kopā. "Maxima" garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās ar gardu mazsālītā laša un olās marinētu biešu recepti, lai svētku rītu sāktu ar patīkamu uzkodu.
15Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gmazsālīts lasis4 gab.vistas vai paipalu olas1 gab.vārīta biete120 gābolu etiķis120 gbiešu sula40 gcukurs1 gab.anīsa zvaigzne80 gkrēmsiers10 gmārrutki80 gjūraszāļu salāti

Pagatavošana

1

Vārītu bieti sagriež kubiņos.

2

Ābolu etiķi, biešu sulu, cukuru un anīsu ieliek katliņā un uzkarsē kamēr izkusis cukurs.

3

Novāra vistas olas vai paipalu olas (5 minūtes) un noloba.

4

Sagatavotajā marinādē liek bietes un olas, atstāj uz 2 stundām marinēties.

5

Lasi sagriež kubiņos, mārrutkus sajauc ar krēmsieru.

6

Bietes un olas nosusina no marinādes.

7

Visu kārto skaisti šķīvjos un dekorē ar jūraszāļu salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!