tandoori vista
Foto: Privātais arhīvs
Izteikti pikanta grilētā vistas gaļa indiešu gaumē – ar krāšņām garšvielām. Recepti iesaka Arta ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo".
780Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
700 gvistas fileja5 gab.ķiploka daiviņas1.25 TKsvaigs rīvēts ingvers80 ggrieķu jogurts1.25 TKgaram masala0.25 TKsvaigi malti melnie pipari1 TKmalts koriandrs0.5 TKsāls1.5 TKmalts grieķu sierāboliņš0.75 TKkumīns2 ĒKcitronu sula0.25 TKkurkuma1 TKmalti Kajēnas pipari30 gizkausēts sviests gaļas apziešanai

Pagatavošana

1

Vistu sagriež šašlika lieluma gabalos. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un ļauj marinēties vismaz 2 stundas vai vislabāk 12 stundas izteiktai garšai.

2

Iekur grilu. Kamēr ogles kuras, sasprauž vistu uz iesmiem. Vistu liek uz grila un cep.

3

Pāri palikušo marinādi samaisa ar izkausēto sviestu un apsmērē vistu viscaur, kad tā gandrīz gatava, un tad vēl pacep, līdz skaisti brūna.

Grilēto gaļu pēc tam ēd ar “naan” maizi, grilētiem dārzeņiem un augļiem pēc izvēles, kā arī svaigu ķiploku un čili mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!